Ankara Büyükşehir Belediyesi 3 ilçede 153 "gebe manda" desteği sağladı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince, yüzde 80'i hibe, yüzde 20'si çiftçi katkı payı olmak üzere 3 ilçede 51 yetiştiriciye 153 "gebe manda" desteği sağlandı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre,...

30 Mart 2021 Salı 13:27
Ankara Büyükşehir Belediyesi 3 ilçede 153

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince, yüzde 80'i hibe, yüzde 20'si çiftçi katkı payı olmak üzere 3 ilçede 51 yetiştiriciye 153 "gebe manda" desteği sağlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca Ankara dışından getirilen gebe mandaların dağıtımı için yapılan kura çekilişiyle, Elmadağ'da 6 üreticiye 18, Şereflikoçhisar'da 32 üreticiye 96, Nallıhan'da ise 13 üreticiye 39 olmak üzere toplam 153 manda yeni sahiplerine teslim edildi. Gebe manda desteği, yüzde 80'i hibe, yüzde 20'si çiftçi katkı payı olmak üzere verildi.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, hayvansal üretimi artırmak için manda desteğine devam ettiklerini ifade ederek, hayvancılığı desteklemek için de yem bitkisi dağıtımında bulunduklarını aktardı.

Üreticilerin her daim yanında olduklarını vurgulayan Tüzün, şunları kaydetti:

"Mısır ve yonca tohumu dağıtımlarını bir yandan sürdürürken, 3 ilçede de üreticilerimize mandaların teslimatını gerçekleştiriyoruz. Dileriz bereketli ve güzel olur. Büyükşehir Belediyesi, hem bitkisel hem de hayvansal üretimi destekleyen, kaliteyi artıracak her türlü faaliyetin içerisinde olmayı sürdürecek. Başkanımız Mansur Yavaş'ın da en büyük projesi kırsal kalkınma projesiydi. Biz de bu hedefte üreticilerimize her türlü desteği vermeye gayret edeceğiz."

Yeni destek projesi kapsamında nesli tükenmekte olan mandaların, kurulacak olan manda birliği ile koruma altına alınarak, nesillerinin sürdürülmesinin sağlanacağı da bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.