Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak'ta 4 bin 477 konut ve ticari alan inşa edecek

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında, Mamak ilçesinde 4 bin 477 konut ve ticari alanı hayata geçirecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre,...

04 Şubat 2021 Perşembe 12:47
Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak'ta 4 bin 477 konut ve ticari alan inşa edecek

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında, Mamak ilçesinde 4 bin 477 konut ve ticari alanı hayata geçirecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için Fen İşleri Daire Başkanlığınca mart ayında düzenlenecek ihaleyle Mamak Derbent, Araplar ve Dutluk mahallelerinde 80 metrekarelik 950, 100 metrekarelik 3 bin 82, 120 metrekarelik 445 olmak üzere toplamda 4 bin 477 konut ve ticari alan yapılacak.

Kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alan etaplarda yapılacak dairelerin 2023 yılına kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan projenin 4, 5, 6 ve 7'inci etaplarında konut inşa etmek için gerekli olan zemin etüt ve sondaj çalışmaları tamamlandı.

Bölge halkının yaşam tarzını ve düzenini bozmayacak şekilde inşa edilecek konutlar, görüntü kirliliğinin önüne geçen ortak kullanım alanlarına, otoparklara ve geniş peyzaj alanlarına sahip olacak.

Tek seferde yapılacak ihalenin ardından inşaatına başlanacak konutların hak sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesinin hak sahiplerine ödediği kira ücretlerinden tasarruf etmesi amaçlanıyor.

- "Hak sahiplerinin yüzü gülsün"

Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 2020 yılı şubat ve ekim aylarındaki Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarında kendi döneminde bitirme sözünü verdiği "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"nde teslim edilmeyen konutlar nedeniyle Büyükşehir Belediyesinin 10 yılda 1 milyar lira kamu zararına uğradığını söylediği ve yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldıracakları yönünde vaatlerde bulunduğu hatırlatıldı.

Yavaş, konuya ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, "Mamak Kentsel Dönüşüm Projemizde kendi imkanlarımızla 2 milyar lirayı aşkın bütçeyle yapacağımız 4 bin 477 konut için harekete geçtik. Projemizi tamamladık. Mart ayında ihalemizi yapıyoruz. Hak sahiplerinin yüzü gülsün. Başkente yakışan yaşam alanlarını onlarla buluşturacağız." ifadelerini kullandı.





Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.