Ankara Büyükşehir Belediyesinden sokak hayvanlarına mama desteği

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmada yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına mama desteği dağıtacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya...

04 Mayıs 2021 Salı 11:31
Ankara Büyükşehir Belediyesinden sokak hayvanlarına mama desteği

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmada yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına mama desteği dağıtacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı 30 personel, 14 araçla merkez ve ilçelerdeki rekreasyon alanlarından barınaklara, kampüslerden sokak ve caddelere kadar kentin birçok noktasında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına toplam 100 ton besin desteği sağlayacak.

- "Can dostlarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kentimizde yaşayan can dostlarımızın sağlığı ve beslenmesi için daima çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Mavi Göl'de yapılan besleme çalışmalarına katılan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener ise sokak hayvanlarına sadece 30 Nisan'da toplam 7 ton mama desteğinde bulunduklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak tam kapanmada sokak hayvanlarını yalnız bırakmayacaklarını, il genelinde sokak hayvanları besleme çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirten Şener, "Ayrıca 7/24 acil müdahaleye ihtiyaç duyan sokak hayvanlarının tedavisinde de mesaimiz devam edecek." dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.