Ankara İtfaiyesi arama kurtarma çalışmalarında ANDA ile iş birliği yapacak

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile ANDA Arama Kurtarma arasında eğitim ve iş birliği protokolü imzalandı. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediyenin, arama kurtarma çalışmalarında...

19 Nisan 2021 Pazartesi 12:42
Ankara İtfaiyesi arama kurtarma çalışmalarında ANDA ile iş birliği yapacak

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile ANDA Arama Kurtarma arasında eğitim ve iş birliği protokolü imzalandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediyenin, arama kurtarma çalışmalarında da sivil toplum kuruluşları ve akademik çevrelerle iş birlikleri sürüyor.

Bu kapsamda, Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonunda, ANDA Arama Kurtarma ile iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol ile doğal afetler başta olmak üzere birçok arama kurtarma çalışmaları için eğitim ve saha faaliyetlerinde ortak hareket etme ve koordineli çalışma prensipleri benimsendi.

- "Sahada daha güçlü olmayı planlıyoruz"

İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, protokol töreninde yaptığı konuşmada, STK'lar ile iş birliği yaparak, sahada daha güçlü olmayı planladıklarını belirtti.

Kurumlu, Başkanlık olarak, başkente yakışır bir itfaiye teşkilatı kurma çalışmaları sürerken, STK'lardan da faydalanıp sahada daha güçlü ve yetişmiş personelle daha modern araç gereç ve ekipmanları kullanacaklarını bildirdi.

ANDA Arama Kurtarma Başkanı Okan Tosun da "Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile yapmış olduğumuz protokolün içerisinde eğitim ve saha faaliyetleri ile planlamada ortak hareket etme kararı aldık. Ankara'mıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.