Ankara İtfaiyesinde görev alacak 450 personelin eğitimi devam ediyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ataması gerçekleştirilen 450 itfaiyeciye verilen eğitimlerin devam ettiğini bildirdi.ABB'den yapılan açıklamada, ataması yeni yapılan 450 itfaiyeciye verilen "Temel İş Sağlığı ve...

12 Ağustos 2022 Cuma 14:21
Ankara İtfaiyesinde görev alacak 450 personelin eğitimi devam ediyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ataması gerçekleştirilen 450 itfaiyeciye verilen eğitimlerin devam ettiğini bildirdi.

ABB'den yapılan açıklamada, ataması yeni yapılan 450 itfaiyeciye verilen "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği ile Temel İtfaiyecilik" eğitiminin ardından "Su Üstü Arama Kurtarma" eğitimi verilmeye başlandığı belirtildi.

Eğitimlerde, doğru kürek çekme, kurtarma botunu suya indirme, suda boğulan kişiye kurtarma ipi atma ve bota alma ile kurtarma ipi toplama gibi konular uygulamalı olarak uzman eğitmenler tarafından itfaiye erlerine anlatılıyor.

- "Personele su üstü arama kurtarma eğitimi veriyoruz"

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Ankara İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Eğitmeni Yavuz Kökten, eğitimlerin bu ay sonuna kadar devam edeceğini aktardı.

Mavi Göl'de sürdürülen eğitimlere ilişkin bilgi veren Kökten, "Yeni başlayan personele su üstü arama kurtarma eğitimi veriyoruz. Personele, su üstünde kalan insanlara nasıl müdahale edeceklerini, can yeleklerini nasıl kullanacaklarını, botun üzerinde küreği nasıl çekeceklerini ve can ipini nasıl atacaklarını öğretiyoruz. Oluşabilecek su kazalarında nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili bilgileri pekiştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.