Ankara Valisi Şahin'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı:

- "30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının ispatı, tarihi üstün başarılarla dolu Türk Milletinin iftihar abidesidir"

29 Ağustos 2023 Salı 20:32
Ankara Valisi Şahin'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı:

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Vasip Şahin, "30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının ispatı, tarihi üstün başarılarla dolu Türk Milletinin iftihar abidesidir." ifadelerini kullandı.

Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletin şanlı orduyla birlikte ortaya koyduğu varoluş mücadelesinin neticesi olan 30 Ağustos Zaferinin 101. yıl dönümünü millet olarak hep birlikte kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

30 Ağustos Zaferinin, Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda en önemli aşamalardan biri olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının ispatı, tarihi üstün başarılarla dolu Türk Milletinin iftihar abidesidir. 30 Ağustos ruhunu nesilden nesle aktarmak, milletimizin gösterdiği fedakarlık ve mücadele azminden ilham alarak şüheda kanlarıyla sulanmış bu kutsal emanete sahip çıkmak, bizim en büyük sorumluluğumuzdur.

Meşalesi Dumlupınar'da tutuşan bu inançlı duruşun rehberliğinde milli birliğimizi ve bağımsızlığımızı koruyarak aydınlık yarınlarımıza hep birlikte ilerleyeceğiz. Tarihimizin büyük dönüm noktalarından biri olan bu büyük zaferin 101. yılı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, istiklalimiz ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi şükranla yad ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.