Ankara'da Kösrelik Issık Göleti Mesire ve Rekreasyon Alanı açıldı

- Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - "Bu tesisin tamamını 42 milyon liraya yaptık. İhale yapılsa 150-200 milyon liradan aşağı yapılmazdı. Keçiören Belediyesi az parayla çok iş yapıyor"

14 Ekim 2023 Cumartesi 19:37
Ankara'da Kösrelik Issık Göleti Mesire ve Rekreasyon Alanı açıldı

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesince yapımı tamamlanan 300 bin metrekarelik "Kösrelik Issık Göleti Mesire ve Rekreasyon Alanı"nın açılışı yapıldı.

Keçiören Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, tesisin açılışına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, BBP Keçiören İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Atabey, ABB Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tesis hakkında bilgiler veren Altınok, rekreasyon alanının Ankara'ya yeni bir nefes adası ve doğal yaşam alanı olarak kazandırıldığını belirtti.

Altınok, şehrin gürültüsünden bunalan Ankara halkını Kösrelik Issık Göleti'ne davet ederek, şunları kaydetti:

"Gölet adeta kurmak üzereydi aldığımızda. Göleti besleyen su damarları kapanmış, debisi düşmüştü. Devlet Su İşlerinden aldıktan sonra kanalları açtık ve debisi yükseldi. Şimdi göletimizde, ördek, karabatak ve balık var. İnsanlar balık tutmaya geliyor. Ücretsiz bisikletlerimiz, 1650 metre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolumuz var. Parklarımız, macera alanlarımız, spor tesislerimiz ve camimiz var. Şu anda 15 bin adet dikili fidanımız var."

Kösrelik Issık Göleti Mesire ve Rekreasyon Alanı'nı inşa ederken belediyenin imkanlarını kullandıklarını ve büyük tasarruf sağladıklarını da dile getiren Altınok, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu hizmetlerimizi kendimiz yapıyoruz. 300 bin metrekarelik alanı normalde ihale ile yapsanız 150-200 milyon liraya bu hale getirirsiniz. Biz 1 yıl sürmeden burayı tamamladık. Ankara Milletvekili Lojmanlarımızın olduğu bölgede Ankara Büyükşehir Belediyesi bir park yapıyor, inanın 10-15 dönümlük bir yer burası ve daha 2 yıldır bitirilemedi. Tabii hizmetlerimizin sırrı şöyle. Biz burayı yeniden ıslah ettik. Elektrik yoktu, elektrik getirdik. Su yoktu, su getirdik. Altyapı ve kanalizasyon getirdik. Bunların tamamı masraf. Dolayısıyla biz bu tesisin tamamını 42 milyon liraya yaptık. İhale yapılsa 150-200 milyon liradan aşağı yapılmazdı. Keçiören Belediyesi az parayla çok iş yapıyor."

Keçiören Belediyesi olarak ufak bir bütçe ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Altınok, "1 milyar 600 milyon lira bütçesi olan Keçiören Belediyesi, 60 milyar lira bütçesi olan Ankara Büyükşehir Belediyesinden daha çok eser ve hizmet yapabilir mi? Matematiğinizi zorlayın. Normalde yapılmaz ama minnacık bütçe ile Ankara Büyükşehir Belediyesinden daha çok eser ve hizmet yapıyoruz." ifadesini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.