Ankara'da "tam kapanma" nedeniyle toplum ulaşımda hareket saatleri değişti

ANKARA (AA) - Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'a kadar uygulanacak "tam kapanma" nedeniyle Ankara'da toplu taşıma araçlarının saatleri ve çalışma programı güncellendi.EGO'dan yapılan...

29 Nisan 2021 Perşembe 21:59
Ankara'da

ANKARA (AA) - Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'a kadar uygulanacak "tam kapanma" nedeniyle Ankara'da toplu taşıma araçlarının saatleri ve çalışma programı güncellendi.

EGO'dan yapılan açıklamaya göre, 29 Nisan-7 Mayıs Cuma günleri arasında, hafta içinde Metro ve ANKARAY hafif raylı toplu taşıma sistemleri 06.00-19.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Cumartesi ve pazar günleri ile Ramazan Bayramı haftasına rastlayan 10-14 Mayıs tarihleri arasında Raylı Sistem İşletmeleri çalışmayacak.

Metro ve ANKARAY toplu taşıma sistemlerinin çalışmayacağı cumartesi ve pazar günlerinde, Metro güzergahlarında çalışan otobüs hatları ile hizmet verilmeye devam edecek.

2 Mayıs'ta yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) nedeniyle, Metro ve ANKARAY sistemleri, saat 06.00-15.00 aralığında hizmet sunacak. ALES'e katılacakların sınav merkezlerine ulaşımları dikkate alınarak, mevcut hafta sonu çalışma programına ilave olarak, pazar günü 33 güzergahta, 78 ilave otobüs servis planlaması yapıldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı tarihler arasında Şereflikoçhisar, Bala ve Kalecik araçları haricinde diğer Çevre İlçe Özel Toplu Taşıma Araçları ve Merkez Özel Toplu Taşıma Araçları hizmet vermeyecek. Bu güzergahlarda, belediye araçları ile önceki kısıtlama dönemlerinde verilen hizmet devam edecek.

Özel Halk Otobüsleri ise 114-7, 185-7, 203-7 ve 413-7 hat numaralı dört güzergahta hizmet vermeyi sürdürecek.

Güncel servis saatlerine, 30 Nisan tarihi itibarıyla "www.ego.gov.tr" internet adresindeki "Şehir İçi Ulaşım Bilgi Sistemi/Web Bilgi Sistemi" ve EGO CEP'TE uygulamasından erişilebilecek.

Toplu taşıma sistemlerindeki yoğunluk anlık olarak takip edilecek. İhtiyaç duyulması halinde servis planlamasında gerekli değişiklikler yapılacak.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraEgoToplum Ulaşım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.