Ankara'da "Yeşilin Başkenti" projesi hayata geçiriliyor

- Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Ankara'nın daha yeşil bir kent olması için başlattıkları proje kapsamında vatandaşları ağaç dikme kampanyasına davet etti

18 Mart 2021 Perşembe 11:52
Ankara'da

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin daha yeşil olması için başlattığı "Yeşilin Başkenti" projesi kapsamında vatandaşları ağaç dikme kampanyasına davet etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu paylaşımda projeyi "Bazı projeler ömürlüktür. Yerli üreticilerimizin fidanları Atatürk'ün başkentinde hatırasına nefes, evlatlarımıza ve torunlarımıza miras olacak. Gelin Ankara'yı birlikte 'Yeşilin Başkenti'ne dönüştürelim, Milli Mücadele'nin kalbinde yeniden yeşerelim." ifadeleriyle duyurdu.

Başkentliler "www.yesilinbaskenti.com" isimli web sitesi aracılığıyla internet üzerinden fidan bağışı yaparak, fidanların bakımı için de katkıda bulunabilecek.

ANFA koordinatörlüğünde düzenlenen kampanya kapsamında sitede yer alan "Yaşam Paketi Satın Al" butonuna tıklayan vatandaşlar, Nusret Suman anısına Tahar Tepesi'ne, Feriha Sanerk anısına Yakacık Kırandağı'na, Halil İnalcık anısına İncek TOKİ altına, Özlem Türeci adına Beysukent Ceren Damar Parkı’na, Sabiha Gökçen anısına ise Çankaya Dikmen 4. Etap lokasyonuna dikilmek üzere 150-200 santimetre boylarında karaçam, ladin, meşe, sedir ve selvi ağacı bağışında bulunabilecek.

- Hediye ağaç bağışı

Kampanyanın web sayfasında hediye gönderme opsiyonu ile başkası adına hediye fidan alabilmek de mümkün olacak.

Yerli üreticilere destek olmak amacıyla her satın alma işlemi sonrası sistem tarafından fidan bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür sertifikası da oluşturulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.