Ankara'daki doğal gaz patlamasında hasar gören yerler onarılıyor

- Belediye ekiplerince onarım çalışmalarına başlanırken dairenin iç ve dış duvarları tekrar örüldü, yakın çevrede camları kırılan dükkanlarda da çalışma yapıldı

30 Eylül 2023 Cumartesi 13:01
Ankara'daki doğal gaz patlamasında hasar gören yerler onarılıyor

ANKARA (AA) - Ankara'nın Mamak ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği doğal gazdan kaynaklanan patlamada, binada ve civarında hasar gören yerlerin onarımına başlandı.

Patlamanın meydana geldiği Yeşilbayır Mahallesi 1856. Sokak'taki Mehmethan Apartmanı'nda duvarları yıkılan dairenin hasar tespiti yapıldı.

Mamak belediyesi ekiplerince onarım çalışmalarına başlanırken dairenin iç ve dış duvarları tekrar örüldü, yakın çevrede camları kırılan dükkanlarda da çalışma yapıldı.

Patlamada dairesi hasar alan komşu Necmettin Kalaycı, patlama anında büyük panik yaşadığını ve hızlıca evden dışarı çıktığını söyledi.

Patlama olan dairede yangın çıktığını söyleyen Kalaycı, "Elinde yangın tüpüyle birisi müdahale ediyordu. Benim kapım, pencerem her taraf kırıldı. Zarar gördü. Evimde hasar tespit çalışması yapıldı, evin hasarlı olan yerleri not alındı." dedi.

Karşı binada ikamet eden Nuriye Ertunç ise sabah televizyon izlediği sırada patlama sesi duyduğunu söyledi.

Patlamanın ardından mahalle sakinlerinin panik halinde dışarı çıktığını ve ilk başta ne olduğunu anlamadıklarını ifade eden Ertunç, "Binadan duman çıkınca millet bağırmaya başladı. Yer yerinden oynamış. Allah kimseye yaşatmasın." diye konuştu.

- Olay

Dün sabah saatlerinde doğal gazdan kaynaklanan patlamada binanın giriş katında oturan 68 yaşındaki Fatıma Köse hayatını kaybetmiş, park halindeki bazı araçlar, çevredeki bazı bina ve dükkanlar hasar görmüştü.

Patlama nedeniyle hasar gören dairelerde yaşayanlar tahliye edilmiş, olay yerine AFAD, UMKE, polis, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edilmişti.

Köse'nin cenazesi dün Karşıyaka Mezarlığı'na ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından defnedilmişti.

Anahtar Kelimeler:
HasarMAMAKOnarımPatlama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.