"Aşık Sefil Selimi" Sivas'ta anıldı

SİVAS (AA) - "Aşık Sefil Selimi" olarak bilinen halk ozanı Ahmet Günbulut, vefatının 18. yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde anıldı.İlçedeki anma programları Aşık Sefil Selimi’nin mezarı başında Kur'an-ı Kerim...

30 Aralık 2021 Perşembe 14:05

SİVAS (AA) - "Aşık Sefil Selimi" olarak bilinen halk ozanı Ahmet Günbulut, vefatının 18. yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde anıldı.

İlçedeki anma programları Aşık Sefil Selimi’nin mezarı başında Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde devam etti.

Halk ozanını anlatan sinevizyon gösterildi, ozanın eserleri seslendirildi.

Anma programında ozanın "Şarkışlam" şiirini okuyan Sefil Selimi Ortaokulu öğrencisi Sariye Polat, "Sefil Selimi öyle biri ki insanlık ve özellikle gençler onu örnek almalı. Şu anda gençliğe kimileri kötü diyor ama ülkemizde nice Mevlanalar, Fatihler, Kanuniler, Aşık Veysel ve Sefil Selimiler var. Biz bu inançla yürürsek ülke ve gençlik güzelleşecek, buna inanıyorum." diye konuştu.

Programa katılan Kaymakam Gökhan Dolaş, Polat'ı tebrik etti.






Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.