ASKİ, Hürriyet Caddesindeki su taşkınlarına karşı çalışma başlattı

ANKARA (AA) - ASKİ Genel Müdürlüğü, Çankaya ilçesi Hürriyet Caddesi ile Çetin Emeç Bulvarı kesişimindeki kavşak ve çevresindeki evlerde yaşanan su taşkınlarını sonlandırmak için bölgede yeni yağmur suyu ve pis su hattı yapım çalışmalarına...

05 Mayıs 2022 Perşembe 12:39
ASKİ, Hürriyet Caddesindeki su taşkınlarına karşı çalışma başlattı

ANKARA (AA) - ASKİ Genel Müdürlüğü, Çankaya ilçesi Hürriyet Caddesi ile Çetin Emeç Bulvarı kesişimindeki kavşak ve çevresindeki evlerde yaşanan su taşkınlarını sonlandırmak için bölgede yeni yağmur suyu ve pis su hattı yapım çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Başkentin altyapı sorunlarını çözerek geçmişte yaşanan su baskını görüntülerine son verecek projelere öncelik verildiği belirtildi.

Bu kapsamda, ASKİ Genel Müdürlüğünce, Çankaya İlçesi Hürriyet Caddesi ile Çetin Emeç Bulvarı kesişimindeki kavşak ve çevresindeki evlerde yaşanan su taşkınlarının önüne geçmek için çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, mevcut altyapıyı iptal edip, toplamda 1 kilometreye yakın yeni yağmur suyu ve pis su hattı çalışması başlattıklarını belirtti.

Öztürk, yağış sonrası kavşak ve çevresinin yağmur suyunu taşıyamaz duruma gelip normal kanalizasyon sisteminden pis suyun dışarı taştığını ve tam anlamıyla göllenmelerin yaşandığını aktararak, "Hatların yağışları taşıyamadığının en belirgin şekilde gözlemlendiği bir nokta burası. Biz de sorunu köklü çözmek adına eski hatları iptal edip tamamen yeni hatlar çekerek, ciddi şekilde rahatlattık burayı." ifadelerini kullandı.

Bölgede yürütülen çalışmalar sırasında önemli bir içme suyu kaçağı tespit edildiğini belirten Öztürk, kaçağın giderilmesi 400 ile 1400 mm arasında değişen yeni hat döşemesi gerçekleştirildiğini kaydetti.

Açıklamada, çalışmaların plan kapsamında ay sonuna kadar süreceği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.