ASKİ, Mamak'ın altyapı sorunu için harekete geçti

ANKARA (AA) - ASKİ Genel Müdürlüğü, her yağışta su taşkınlarının yaşandığı Mamak ilçesindeki Sağduyu Caddesi ile Dereboyu Caddesi'nin kanalizasyon ve yağmur suyu hattı için harekete geçti.Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan...

07 Ağustos 2021 Cumartesi 12:14
ASKİ, Mamak'ın altyapı sorunu için harekete geçti

ANKARA (AA) - ASKİ Genel Müdürlüğü, her yağışta su taşkınlarının yaşandığı Mamak ilçesindeki Sağduyu Caddesi ile Dereboyu Caddesi'nin kanalizasyon ve yağmur suyu hattı için harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, kentteki altyapı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı sorunlarına neşter vurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

25 ilçenin tamamında altyapı sorunlarını birer birer çözüme kavuşturmak için harekete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır altyapı sorununun yaşandığı Mamak ilçesi Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi ve Dereboyu Caddesi'nde yağmur suyu ve atık su hattı için yoğun mesai harcıyor.

Kanal İnşaat Daire Başkanı Mehmet Ali Şişmanlar, cadde üzerinde 650 metre yağmur suyu hattının 230 metresi tamamlandığını, yaklaşık 2 ay sürecek çalışmaların ardından taşkın ve sel baskınları ile can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bölgenin kentsel dönüşümdeki yapılaşma yoğunluğu ve yağış rejiminin değişmesinden dolayı hatların yetersiz kaldığını aktaran Şişmanlar, şunları kaydetti:

"En son 9 Haziran’da meydana gelen sel baskınlarının önüne geçmek için ana kolektörlerimizi yeniliyoruz. İlk etapta yaklaşık 700 metre civarında 1800 milimetre çapında yağmur suyu deşarj hattı ve 300'lük su kolektör hattını yapıyoruz. Burada yaşayan vatandaşların bu tür sorunları bir daha yaşamamaları için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Kalan kısımla ilgili projelendirme ve yapım planlaması yapılmakta. Ankara'nın muhtelif yerlerinde bu tür sorunlarımız var, planlamalarını yapıyoruz ve kısa bir sürede de faaliyete geçireceğiz."

Bu kapsamda Dereboyu Caddesi'nde devam eden çalışmaların 2 ay içinde, Sağduyu Caddesi'ndeki çalışmaların ise 30 Ağustos tarihine kadar bitirilmesi planlanıyor.

Yeşilbayır Mahalle Muhtarı Hakkı Ünal da altyapı sorunları nedeniyle daha önce bu caddelerdeki ev ve iş yerlerini su bastığını hatırlatarak, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti iletti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.