ASKİ'den Ankara'daki okulların su depoları için temizlik seferberliği

ANKARA (AA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Ankara'daki okulların su depolarının temizliğini gerçekleştiriyor.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre ASKİ Genel Müdürlüğü, yeni eğitim...

17 Ağustos 2021 Salı 16:08
ASKİ'den Ankara'daki okulların su depoları için temizlik seferberliği

ANKARA (AA) - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Ankara'daki okulların su depolarının temizliğini gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre ASKİ Genel Müdürlüğü, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi başkent genelindeki okulların su depolarını işler ve sağlıklı hale getirmek için harekete geçti.

Ocak-temmuz arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 286 okulun su deposunu temizleyen ekipler, yaz aylarının başlamasıyla birçok okulda su deposu temizliğini hızlandırdı.

- "Su deposu bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, "Ankara merkezi ve diğer mahallelerinde su deposu bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor. Bu yılın başında koyduğumuz bir hedefimiz vardı, 800 depo. Bu 800 depo için bakım, onarım ve yenileme şeklinde bir yapım süreci oluşturmayı düşünüyorduk. Arkadaşlarımız bu konuda canla başla çalışıyor." bilgisini verdi.

Yeni alınan kararlar gereği yüz yüze eğitim sürecinin başlayacağına işaret eden Öztürk, "Böylece pandemi dönemini göz önüne aldığımızda, uzun bir süredir kullanılmayan okul su depolarına temizlik anlamında müdahale edilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Öztürk, işletim ve tamirat için yapılan anlık müdahaleler esnasında oluşan vakum sonucu su depolarında mikrobiyolojik kirlilik ve çamur yığılımı olduğunu, bu nedenle su depolarının düzenli olarak temizletilmesi gerektiğini belirtti.

Su depoları için ücretsiz temizlik hizmeti veren ASKİ, son olarak Pursaklar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin su deposunda temizlik çalışması yaptı.

ASKİ Tesisler Dairesi Başkanı Ömer Yıldırım, buradaki temizlik çalışmasını yerinde inceledi.

Personelin özverili çalışması sayesinde Ankara halkına hizmeti kutsal bir görev aşkıyla yaptıklarını ifade eden Yıldırım, Tesisler Dairesi Başkanlığı Su Depoları Şube Müdürlüğü İşletme Şefliğine bağlı 6 personelden oluşan 2 ekibin günde ortalama 2 okulun su deposu temizliğini gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.