Avrupa'daki Türkler, 13-17 Temmuz'da Kayseri'de buluşacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 13-17 Temmuz'da Kayseri'de Avrupa'da yaşayan gurbetçileri buluşturacaklarını bildirdi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükkılıç, Vali Gökmen...

26 Mayıs 2022 Perşembe 16:50
Avrupa'daki Türkler, 13-17 Temmuz'da Kayseri'de buluşacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 13-17 Temmuz'da Kayseri'de Avrupa'da yaşayan gurbetçileri buluşturacaklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile tarihi Kayseri Kalesi'nde düzenlenen "Avrupa'daki Türkler 13-17 Temmuz Kayseri Buluşması" basın toplantısına katıldı.

Burada konuşan Büyükkılıç, kenti tanıtmak, şehrin güzelliklerini paylaşmak, herkesi kucaklamak amacıyla bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Bu talebin yurt dışındaki vatandaşlardan geldiğini aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Hatırlanacağı üzere bir ay önce yurt dışına gittiğimizde, Kayseri ve çevresindeki illerimizden o bölgelerde gidip yaşayan hemşehrilerimizi ziyaret ettik. Bölgemizdeki tüm şehirleri kucaklayan bir yaklaşım içerisinde hareket ediyoruz. Derneklerimizle görüşmek suretiyle inşallah 13-17 Temmuz'da buluşma gerçekleştireceğiz. Etkinliklerle gerek kültür gerek sanat şölenleri gerek üretim odaklı çalışmalar çerçevesinde tanışıp, paylaşıp, konuşup dayanışacağız."

Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan tarihi Saat Kulesi'nin altını turizm danışma bürosu yapacaklarının bilgisini verdi.

Vali Çiçek, organizasyonu sabırsızlıkla beklediğini, tüm katılımcılarla beraber gereken katkıyı sunacaklarını aktardı.

Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, bu süreçte ellerinden gelen desteği vereceklerini vurguladı.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, kentin tarihine ve turizm değerlerine dikkati çekti.

Avrupa Kayserililer Birliği Genel Başkanı Muzaffer Polat ise Avrupa'nın 8 ülkesinde teşkilatları ve Almanya'nın 9 şehrinde de şubeleri bulunduğunu aktararak, "4 bin civarında üyemiz var. Amacımız birliğimizi tanıtmaktır. Her yaz hemşehrilerimizi Kayseri'ye getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.