Bahşılı'da "iletişim ve beden dili" konulu konferans verildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde öğretmen ve kamu personeline "iletişim ve beden dili" konulu konferans verildi.Barbaros İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ)...

12 Ocak 2022 Çarşamba 17:53
Bahşılı'da

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde öğretmen ve kamu personeline "iletişim ve beden dili" konulu konferans verildi.

Barbaros İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veli Toptaş, iletişimde farklılıkların yanı sıra fiziksel görünümün de önemli olduğunu söyledi.

Beden dilinin öğelerinin de iletişimde önemli olduğuna dikkati çeken Toptaş, "Beden duruşu kişiye bir özellik katmaktadır. Giyim, çevredekilerin ilk baktığında ilk iletişim aracıdır. Üniversitede öğrenciler üzerinde yapılmış bir araştırmada, tüm fakültelerin öğrencileri ve öğretim üyesinin derse şık gelmeleri derse verdiği önemi göstermektedir. Öğrencilerin de derse daha iyi motive olduğu gözlenmiştir. Başın şekli, ellerin çatı şeklinde birleştirilmesi genellikle kendine güvenen tipleri göstermektedir." diye konuştu.

Kaymakam Erdem Karanfil, konferansın sonunda Toptaş'a plaket verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.