Balıkesir'de "8. Güvercin Güzellik Festivali" düzenlendi

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Gönen ilçesinde, bu yıl 8'incisi düzenlenen Güvercin Güzellik Festivali'nde güvercinler birinci olmak için görücüye çıktı.Gönen Belediyesinin Güvercin Severler Derneği ile birlikte düzenlediği...

22 Mayıs 2022 Pazar 14:05
Balıkesir'de

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Gönen ilçesinde, bu yıl 8'incisi düzenlenen Güvercin Güzellik Festivali'nde güvercinler birinci olmak için görücüye çıktı.

Gönen Belediyesinin Güvercin Severler Derneği ile birlikte düzenlediği 8. Güvercin Güzellik Festivali, 41 ilden bin 500 kuşun katılımıyla başladı.

İki yıl aradan sonra yeniden düzenlenen festivale Türkiye'nin dört bir yanından gelen güvercinseverler kuşlarını sergiledi. Renk, güzellik ve uçma özelliklerine göre açık ihaleyle satışa çıkarılacak güvercinlerin fiyatları 10 bin ila 170 bin lira arasında değişiyor.

Güvercin Severler Derneği Lokali bahçesinde düzenlenen festivalde katılımcılara hitap eden Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, festivalin iki senedir pandemi dolayısıyla yapılamadığını belirterek, "Bu sevdanın peşinde yıllarca emek veren tüm güvercinseverleri saygıyla selamlıyorum. Derneğimizin yaşaması ve yaşatılması adına destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

Gönen Güvercin Severler Derneği Başkanı Fatih Özcan da etkinliğe katlarından dolayı Belediye Başkanı İbrahim Palaz'a teşekkür plaketi takdim etti.

Dünyada ırkları zor bulunan ve damızlık yetiştiriciliğini üstlenen dernekler tarafından çoğaltılmak üzere satışa çıkarılan 13 ırk güvercin de fiyatları 10 bin ile 170 bin lira arasında satışa sunuldu.







Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.