Bangladeş’te Kovid-19 önlemleri protestosunda bir kişi hayatını kaybetti

ANKARA (AA) - Bangladeş'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerini protesto eden göstericilerle polis arasında çıkan arbedede polisin ateş açmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.Strait Times gazetesinin haberine göre,...

06 Nisan 2021 Salı 12:12
Bangladeş’te Kovid-19 önlemleri protestosunda bir kişi hayatını kaybetti

ANKARA (AA) - Bangladeş'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerini protesto eden göstericilerle polis arasında çıkan arbedede polisin ateş açmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Strait Times gazetesinin haberine göre, ülkede son zamanlarda artan Kovid-19 vakalarının ardından dün ilan edilen salgınla mücadele kapsamındaki sokağa çıkma yasağı, başkent Dakka'nın Saltha bölgesinde protesto edildi.

Yasağın uygulanmaya başlanmasının ardından polisin bir marketi denetlemesi sırasında yasağa uymayan bir kişiyi yaraladığı iddiası üzerine protestoculardan bir grup akşam saatlerinde taş ve tuğlalarla bölgedeki polis karakoluna saldırdı.

Polisin, protestocularla yaşanan arbede sırasında ateş açması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Son haftalarda vaka sayılarının yükselişe geçtiği Bangladeş'te dün 1 haftalık sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Yasak kapsamında 18.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkılamayacağı, bu saatlerde, alışveriş merkezleri ile mağazaların kapatılacağı, toplu taşıma hizmetlerinin durdurulacağı, bankaların da günde 2,5 saatten fazla hizmet vermeyeceği belirtilmişti.

Bangladeş'te dün itibarıyla toplam vaka sayısı 644 bin 439'a, ölü sayısı 9 bin 318'e çıkmıştı.


Anahtar Kelimeler:
ProtestoBangladeşKovid-19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.