Başkan Erdoğan açıkladı! Binali Yıldırım'a yeni görev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde Binali Yıldırım'ın yeni görevini açıkladı.

13 Kasım 2021 Cumartesi 10:31
Başkan Erdoğan açıkladı! Binali Yıldırım'a yeni görev

rdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda "Yeşil Teknolojiler ve Dijital Çağda Akıllı Şehirler" teması altında düzenlenen Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde konuştu.

Başkan Erdoğan, zirvede Binali Yıldırım'ın yeni görevini duyurdu. 


Başkan Erdoğan açıklamasında, ''Hem ticaretimizi hem karşılıklı yatırımlarımızı süratle artırmalıyız. Ülkelerimiz arasındaki ticaretin önündeki tarife dışı tüm engelleri kaldırmalıyız. Bu maksatla Ticareti Kolaylaştırma Strateji Belgesi'nin imzalanmasına özellikle önem veriyorum. Ancak, kara, hava ve deniz yollarıyla birbirimize sımsıkı bir şekilde bağlanamazsak, istediğimiz sonuçları elde edemeyiz. Transit geçiş belgelerini artık gündemimizden çıkarmalı, gümrük mevzuat ve uygulamalarımızı uyumlaştırmalı, geçiş ücretlerini rekabetçi bir düzeye çekmeliyiz. Bu doğrultuda, Uluslararası Kombine Yük Taşımacılığı Anlaşması'nı bir an önce imzalamalıyız. Böylelikle, Hazar Geçişli Uluslararası Doğu-Batı Orta Koridor başta olmak üzere, aramızdaki tüm yolları bu coğrafyanın ana arterleri haline getirebiliriz. Azerbaycan-Nahçıvan bağlantısı da bu anlamda hayati nitelik arz ediyor. Bölgenin transit ve lojistik merkez olma konumundan şüphesiz hepimiz istifade edeceğiz.'' dedi.

BİNALİ YILDIRIM'IN YENİ GÖREVİ BELLİ OLDU

 Binali Yıldırım'ın yeni görevini açıklayan Erdoğan, ''Malum, Sayın Binali Yıldırım'ı Aksakallar Konseyi'ne Türkiye'nin Aksakalı olarak atadık. Binali Bey'in, tecrübesi ve birikimiyle ulaştırma başta olmak üzere Konsey'in çalışmalarına her alanda değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Üstlendiği bu önemli görevde kendisine başarılar diliyorum​. '' ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallılar Heyeti Başkanı olarak atanan Binali Yıldırım, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yıldırım, ''Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde tarihi kararlar alınmıştır. Türk Konseyi’nin ismi 'Türk Devletleri Teşkilatı' olarak değiştirilmiştir. Hayırlı olsun. İki senedir dönem başkanlığı yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ve Azerbaycanlı qardaşlarıma göstermiş oldukları çabalardan dolayı teşekkür ediyorum. Dönem başkanlığını devralan ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde işbirliğimizi daha da geliştirmek için vargücüyle çalışacaktır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın tensipleri ve üye ülke başkanlarının onayı ile Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallılar Heyeti Başkanı olarak atanmam sebebiyle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, TDT başkanlarına, desteğini ve tebriklerini ileten herkese teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.