Başkente, 2021'de kırsal kalkınmaya 35 milyon lira hibe desteği hedefleniyor

ANKARA (AA) -Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ankara İl Koordinatörü Emre Yeniay, Çubuk ilçesindeki üreticiler, girişimciler ve kooperatif yöneticileriyle bir araya geldi. Yeniay ve beraberindeki heyet, Çubuk Halk Eğitim Merkezi...

19 Kasım 2020 Perşembe 11:20
Başkente, 2021'de kırsal kalkınmaya 35 milyon lira hibe desteği hedefleniyor

ANKARA (AA) -Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ankara İl Koordinatörü Emre Yeniay, Çubuk ilçesindeki üreticiler, girişimciler ve kooperatif yöneticileriyle bir araya geldi.

Yeniay ve beraberindeki heyet, Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda bir araya geldiği üretici, girişimcilere, kentte tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, potansiyelinin artırılması konusunda bilgilendirdi.

Yeniay, AA muhabirine, yıl sonuna kadar hibe destek hedeflerinin 22 milyon lira olduğunu söyledi.

Ankara'da 2021'de ise 35 milyon lira hibe vermeyi hedeflediklerini anlatan Yeniay, "Ankara tarımını ve kırsal kesimlerini kalkındırmak için projelerimizi tek tek ilçe ve köyleri dolaşarak bütün yatırımcılara ve çiftçilere ulaşarak anlatacağız. Bu dönem tarım ve hayvancılık alanlarında biraz daha icraat yapma zamanı. Pandemi döneminde gıdanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı." dedi.

Çubuk'un tarım ve hayvancılık açısından kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Yeniay, Çubuk'un verilen hibelerden faydalanmak için çok elverişli bir bölge olduğunu kaydetti.

Toplantı sonunda Yeniay, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ile bir araya gelerek ilçede yapılması planlanan hibe destekleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.