Beypazarı'nda "İnsan Hakları Kurulu" oluşturulacak

ANKARA (AA) - Beypazarı Kaymakamlığı bünyesinde İnsan Hakları Kurulu oluşturulacak.Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada toplumda ve kamu görevlerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını...

17 Mart 2021 Çarşamba 17:17
Beypazarı'nda

ANKARA (AA) - Beypazarı Kaymakamlığı bünyesinde İnsan Hakları Kurulu oluşturulacak.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada toplumda ve kamu görevlerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve ayrıştırmak amacıyla İnsan Hakları Kurulu oluşturulacağı bildirildi.

Açıklamada kurulun insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engellerle hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri inceleyeceği, çözümüne ilişkin önerilerde bulunacağı kaydedildi.

Kurulda belediye, meslek yüksekokulu, siyasi partiler, ilçe milli eğitim müdürlüğü, sağlık müdürlüğü, ticaret odası, baro, basın kuruluşları ve muhtarlar derneğinden temsilcilerin bulunacağı ifade edildi.





Anahtar Kelimeler:
İnsan Hakları Kurulu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.