Beyşehir'de tarihi mekanlar ile göl kıyılarında temizlik seferberliği

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi tarafından tarihi mekanlar ile göl kıyılarında temizlik çalışmaları başlatıldı.Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Beyşehir’in tarihi cazibe merkezlerinden Eflatunpınar...

19 Ağustos 2021 Perşembe 14:15
Beyşehir'de tarihi mekanlar ile göl kıyılarında temizlik seferberliği

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi tarafından tarihi mekanlar ile göl kıyılarında temizlik çalışmaları başlatıldı.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Beyşehir’in tarihi cazibe merkezlerinden Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve çevresi ile Beyşehir Gölü kıyılarında temizlik çalışmaları yürütüyor.

Unesco'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Sadıkhacı Mahallesi'ndeki Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Havuzu ile çevresinde başlatılan temizlik çalışmasında, ekipler havuz içerisinde su yüzeyini kaplayan yabancı ot ve yosunları arındırıyor.

Temizlik çalışmaları, havuz içerisindeki canlılara zarar vermeden sürdürülüyor. Kamelyalar çevresinde ziyaretçiler tarafından alana gelişigüzel atılan çevresel atıklar da toplanıyor.

Öte yandan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri temizlik çalışmalarına, Beyşehir Gölü kıyılarında da devam ediyor.

Bu çerçevede, ilçe merkezindeki köprübaşı, yat limanı ve balıkçı barınakları çevresinde de genel bir mıntıka temizliği gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.