Bilim Merkezinde piyasa fiyatı 175 lira olan mekanik parça 1,15 liraya üretildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinde 3 boyutlu yazıcılar ile piyasa maliyeti 175 TL olan mekanik parçalar 1,15 TL'ye üretilerek kullanıma sunuldu.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim...

15 Mart 2021 Pazartesi 16:59
Bilim Merkezinde piyasa fiyatı 175 lira olan mekanik parça 1,15 liraya üretildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinde 3 boyutlu yazıcılar ile piyasa maliyeti 175 TL olan mekanik parçalar 1,15 TL'ye üretilerek kullanıma sunuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim Merkezi öğrencilere bilimi sevdiren etkinliklerin yanı sıra belediye bünyesindeki daire başkanlıkları ile de koordineli çalışarak milli ekonomiye katkı sağlıyor.

Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nın kullandığı bazı mekanik parçaların üretimine yönelik çalışma yürüten Bilim Merkezi'ndeki ekipler, Ar-Ge çalışmalarının ardından başarılı sonuca ulaştı.

Mekanik parçalar, solidworks programı üzerinden çizimleri yapılarak 3 boyutlu yazıcının okuyacağı hale getirildi.

Parçaların basımı için yaklaşık 2 metrelik, maliyeti 85 kuruş olan filament harcanırken, basım süresince 3 boyutlu yazıcı 1 saat 4 dakika çalıştı ve 30 kuruş elektrik harcandı.

Piyasa maliyeti 175 TL olan bu parçalar, Kayseri Bilim Merkezi robotik atölyesinde bulunan 3 boyutlu yazıcılar kullanılarak 1,15 TL'ye mal edildi ve ilgili daire başkanlığının kullanımına sunuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.