BM 75. Genel Kurul Başkanı Bozkır Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların yaşadığı Cox Bazar'ı ziyaret etti

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanı Bozkır, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Bangladeş'te, Arakanlı Müslümanların yaşadığı Cox Bazar bölgesine ziyarette bulundu.

26 Mayıs 2021 Çarşamba 16:38
BM 75. Genel Kurul Başkanı Bozkır Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların yaşadığı Cox Bazar'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Bangladeş'teki ziyaretlerine ilişkin Twitter hesabından paylaşımlar yaptı.

"Arakan'daki dehşet ve mezalimden kaçan ve emniyete ulaşmak için zorlu yollardan geçen Arakan Müslümanlarıyla Cox's Bazar'daki kamplarında bir araya geldim." ifadesini kullanan Bozkır, Arakan Müslümanlarının yaşadıklarını, nasıl hayatta kaldıklarını ve geleceğe dair umutlarını kendilerinden dinlediğini kaydetti.

Bozkır, kampta bulunan Türk Sahra Hastanesini de ziyaret etti

Bozkır, Cox Bazar'daki Arakanlı mültecilerin ihtiyaçlarına yönelik en kapsamlı hizmeti, 9 No'lu kampta bulunan Türk Sahra Hastanesinin sağladığını belirterek, "Buradaki mevcudiyeti ve hizmetleri önemli, anlamlı, gurur verici. Ziyaretimde hastane yöneticileri ve personelinden bilgi aldım." ifadesini kullandı.

Bozkır, Arakan Müslümanlarına kapılarını açan, koruma ve temel hizmetler sağlayan Bangladeş hükümeti ve halkına, BM Genel Kurul Başkanı olarak teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.