Bu yılın ilk üç ayında 185 ağaç "anıt ağaç" olarak tescil edildi

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: - "Tabiatın sessiz tanığı 9 bin 200'den fazla anıt ağacımızı korumamız altına aldık"

05 Temmuz 2021 Pazartesi 17:06
Bu yılın ilk üç ayında 185 ağaç

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021'in ilk 3 ayında 185 ağacı "anıt ağaç" olarak tescil ettiklerini bildirdi.

Kurum, Twitter'dan yayımladığı videoyu, "Tabiatın sessiz tanığı 9 bin 200'den fazla anıt ağacımızı korumamız altına aldık. 2021'in ilk 3 ayında 185 ağacımızı 'anıt ağaç' olarak tescil ettik. Bu yıl 1500 anıt ağacımızın restorasyonunu ve sağlıklaştırmasını yapıyoruz." ifadeleriyle paylaştı.

Videoda, Zonguldak, Artvin, Antalya, Burdur, Konya, Denizli, Bartın, Kütahya'da yaşları 251 ile 4 bin 116 arasında değişen ve Bakanlık tarafından koruma altına alınan anıt ağaçlardan örneklere yer verildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.