Büyükelçi Amanlıyev, Rektör Mustafa Çalış'ı ziyaret etti

KAYSERİ (AA) - Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış'ı ziyaret ederek, Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya geldi.ERÜ'den yapılan açıklamaya...

01 Temmuz 2021 Perşembe 17:00
Büyükelçi Amanlıyev, Rektör Mustafa Çalış'ı ziyaret etti

KAYSERİ (AA) - Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış'ı ziyaret ederek, Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya geldi.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, Amanlıyev ile Çalış, yapılabilecek eğitim işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Çalış, ziyarette yaptığı konuşmasında Türkiye ve Türkmenistan'ın iki kardeş ülke olduğuna dikkat çekti.

Rektör Çalış, "Türkmenistan ile öğrencilerimiz ile ilgili çok işbirliğimiz var. Üniversite olarak da bu işbirliğine önem veriyoruz. Türkmenistan'daki üniversiteler ile de işbirliğimizi artırmak isteriz. Bu konuda bizim arkadaşlarımız da çalışma yürütmekte. Türkmenistan'daki üniversiteler ile hem AR-GE hem de eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili işbirliği yapmak isteriz." ifadelerini kullandı.

Amanlıyev ise ERÜ'nün köklü bir üniversite olduğunu vurguladı.

Türkmenistanlı öğrencilerin ERÜ'de eğitim görmelerinden mutlu olduklarını belirten Amanlıyev, Türkmenistanlı öğrencilerin iyi bir eğitim alarak ülkelerine dönmeleri arzu ettiğini aktardı.

Rektörlük ziyaretinin ardından Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya gelen Amanlıyev ve Çalış, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Amanlıyev ve Çalış'a Türkmenistanlı öğrencilerle buluşmasında Büyükelçilik Ataşesi Merdan Annageldiyev'in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Recai Kılıç, Genel Sekreter Murat Yenisu, ERÜ Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ulaş Çınar da eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.