Büyükkılıç, "Belediyelerde Gıda Bankacılığı Çalıştayı"na video konferansla katıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gıdada kayıp ve israfla mücadelede toplumsal bilincin artırılması için gerçekleşen "Belediyelerde Gıda Bankacılığı Çalıştayı"na video konferans aracılığıyla...

20 Nisan 2021 Salı 14:02
Büyükkılıç,

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gıdada kayıp ve israfla mücadelede toplumsal bilincin artırılması için gerçekleşen "Belediyelerde Gıda Bankacılığı Çalıştayı"na video konferans aracılığıyla katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükkılıç, Türkiye Belediyeler Birliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde "Gıdanı koru sofrana sahip çık" kampanyası kapsamında "Belediyelerde Gıda Bankacılığı Çalıştayı" açılış programına video konferans bağlantısı ile iştirak etti.

Çalıştayda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de her yıl 19 milyon ton gıdanın çöpe gittiğini, israfı önleyecek alışkanlıkların öne çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Kampanya ile gıdada kayıp ve israfla mücadelede toplumsal bilincin arttırılması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.