Büyükkılıç, havalimanındaki çalışmaları inceledi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası ve apron yapım projesinin inşaat çalışmalarını inceledi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Havalimanı...

04 Ocak 2021 Pazartesi 16:01
Büyükkılıç, havalimanındaki çalışmaları inceledi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası ve apron yapım projesinin inşaat çalışmalarını inceledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası ve apron yapım projesinin inşaat çalışmalarını inceleyen Büyükkılıç, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Kayseri Havalimanı Genel Müdürü Halil Bektaş ve yüklenici firma TAV Havalimanları ve Sera Yapı Şantiye Şefi Galip Demirci'den bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükkılıç, inşaatı devam yatırımları yakından takip ettiklerini, buradaki projenin tamamlandığında 18 uçağın park edebilecek duruma geleceğini belirtti.

Bu projenin tüm bölgeye hizmet edeceğini aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Proje bittiği zaman 18 uçağa rahatlıkla hizmet verecek ve park edecek konuma gelecek bir havalimanından söz ediyoruz. Körük sayısı 5 iken 7 olarak revize edilmesi de bizim için sevindiricidir. Kayserimize, Kapadokya bölgemize, Orta Anadolu'ya ve Erciyes'in eteğine yakışan böyle bir havalimanı terminal binası iç ve dış hatlarıyla tamamen yenilenmiş durumda. Kayseri'ye yakışan bir şekilde ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun."

Projenin hayata geçirilmesiyle Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının 8 milyon yolcuya hizmet sunması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.