Büyükkılıç, "Umutlu Patiköy" projesi ödül törenine katıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Keçiören Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen "Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma...

29 Temmuz 2021 Perşembe 11:45
Büyükkılıç,

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Keçiören Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen "Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirilmesi Fikir ve Proje Yarışması (Enpati Hayvan Dostu Şehirler)" ödül törenine katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir süre sohbet ederek, Kayseri'de yürütülen çalışmaları anlattı.

Büyükkılıç, barınaklara ve bakım evlerine gelen tüm sokak hayvanlarını hem kısırlaştırma hem de tedavilerinin ardından kayıt altına alındıklarını ifade etti.

Belediye ile Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında yapılan protokol gereğince hayvanseverler ve ilçe belediyeleri tarafından fakülte hastanesine getirilen tüm sokak hayvanlarının tedavisinin burada yapıldığını anlatan Büyükkılıç, masrafların Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını aktardı.

Şimdiye kadar sokak hayvanlarına 30 bin kilogramı aşkın ücretsiz mama desteği verildiğini belirten Büyükkılıç, 165 yaban hayvanının gerekli tüm tedavilerinin yapıldığını, doğaya tekrar bırakıldığını, şehrin simgesi haline gelen güvercinlerin de unutulmayarak düzenli besleme programına dahil edilip yem ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.