ÇAKÜ'de akademik yılı açılışı ve fahri doktora takdim töreni düzenlendi

- Bulgaristan Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri İlin Dimitrov ve Cibuti Yükseköğretim Araştırma Bakanı Nabil Mohamed Ahmed'e fahri doktora unvanı verildi

24 Ekim 2023 Salı 17:19
ÇAKÜ'de akademik yılı açılışı ve fahri doktora takdim töreni düzenlendi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesinde (ÇAKÜ) akademik yıl açılışı ve fahri doktora takdim töreni düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

ÇAKÜ tanıtım filminin izlenmesinin ardından Geleneksel Okçular ve Geleneksel Türk Giysileri Defilesi yapıldı, Cibutili öğrenciler şiir okudu.

Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, dünyanın zorlu bir dönemden geçtiğini söyledi.

İsrail'in Gazze'de, Filistin'de insanlık dramı yaşattığına dikkati çeken Çiftçi, "Dünyayı daha güvenli, daha paylaşımcı, daha adil ve daha huzurlu bir ortam haline getirecek yeni ve sürdürülebilir bir yapılanmaya ihtiyaç var. Bu bağlamda, Cumhuriyet'imizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı vizyonu da bu önemli hususa vurgu yapmakta. Türkiye Yüzyılı vizyonunda milat olarak dışarıda veya içeride insanları renklerine, dillerine, dinlerine, kültürel farklılıklarına göre kategorize etmiyor; dili, dini, milliyeti, rengi ne olursa olsun öncelikle insan olarak bakıyoruz. Biz de medeniyet tasavvurumuz anlamında bu yeni dirilişe katkıda bulunmak için yükseköğretim camiası olarak elimizden geleni yapmak zorundayız." diye konuştu.

Cibuti Yükseköğretim Araştırma Bakanı Nabil Mohamed Ahmed de Çankırı'da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Çankırı Karatekin Üniversitesinin prestijli bir üniversite olduğunu aktaran Ahmed, "Çankırı Karatekin Üniversitesi bilginin üretildiği bir yer. Sizin üniversiteniz tarihsel dokusu olan bir üniversite. 2011'de bakan olarak atandığımda üniversite ile iş birliği yapmak için ziyarete gelmiştim. Geldiğim yıllarda öğrenci sayısı 4 bin civarında ve çok daha küçük bir kampüs varken bugün geldiğimiz noktada 20 binin üzerinde öğrencisiyle büyük bir kampüs. Ayrıca uluslararası seviyede de çok ilerleme kaydettiğinizi görüyorum. Dört bine yakın uluslararası öğrenciyle, öğrenci hareketliliğiyle bunun yanında sosyal ve kültürel aktivitelerle öğrencilerle birliktesiniz." dedi.

Konuşmaların ardından akademik ödül töreni düzenlendi. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri İlin Dimitrov ve Cibuti Yükseköğretim Araştırma Bakanı Nabil Mohamed Ahmed'e fahri doktora unvanı verildi.

Daha sonra Bulgaristan Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri İlin Dimitrov, yaptığı konuşmada, Çankırı Karatekin Üniversitesinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Fahri doktora için minnettar olduğunu belirten Dimitrov, "Biliyorum bunu sadece bana vermediniz, Bulgaristan ve Türkiye ilişkilerine verdiniz. İki ülke arasındaki ilişkilerimize sarf ettiğimiz efora verdiniz. Sizin tarihinizin önemli bir kilometre taşı olan Cumhuriyet'in 100. yılı sebebiyle bu doktora daha da bir anlamlı hale geliyor." ifadelerini kullandı.

Törene Vali Mustafa Fırat Taşolar, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.