Çankaya Belediyesi Midyat'ın ilk kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın adını parka verecek

ANKARA (AA) - Çankaya Belediye Meclisi, mart ayı toplantısında, Mardin'in Midyat ilçesinin ilk kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın adının ilçede bir parka verilmesi kararlaştırıldı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

05 Mart 2021 Cuma 11:36
Çankaya Belediyesi Midyat'ın ilk kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın adını parka verecek

ANKARA (AA) - Çankaya Belediye Meclisi, mart ayı toplantısında, Mardin'in Midyat ilçesinin ilk kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın adının ilçede bir parka verilmesi kararlaştırıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1957'de belediye başkanı seçilen ve "Hükümet Kadın" adıyla yaşamı filmlere konu olan Zekiye Midyat'ın adının, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çankaya'daki bir parkta yaşatılmasına karar verildi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kadınlara pozitif ayrımcılık konusunda yerel yönetimler düzeyinde birçok çalışmaları bulunduğunu ifade ederek belediyenin bu yönde almış olduğu örnek kararlar olduğunu kaydetti.

Bu kararların, başkanı olduğu Çankaya Belediyesinden çıkıyor olmasının kendisini memnun ettiğini belirten Taşdelen, "Kadınların yönetim anlayışında daha aktif rol almaları için biz var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.