Çankırı'da dağcılar "19 Mayıs Gençlik Haftası" tırmanışı yaptı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı, Ankara ve Kastamonu'dan 14 sporcu, 19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla ve Çankırı Dağcılık Spor Kulübü kurucusu Sevgi Şima Dede'yi anmak için Ilgaz Dağı'nda tırmanış yaptı.Mülayim köyü yaylasından...

20 Mayıs 2021 Perşembe 16:50
Çankırı'da dağcılar

ÇANKIRI (AA) - Çankırı, Ankara ve Kastamonu'dan 14 sporcu, 19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla ve Çankırı Dağcılık Spor Kulübü kurucusu Sevgi Şima Dede'yi anmak için Ilgaz Dağı'nda tırmanış yaptı.

Mülayim köyü yaylasından sabah başlayan tırmanış, 2 bin 546 rakımlı Küçük Hacettepe zirvesinde sona erdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kemal Karatatar, tırmanışın başarıyla tamamlanmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Tırmanışın rüzgarlı ve soğuk havada geçtiğini belirten Karatatar, "Zirvede merhume başkanımız Sevgi Şima Dede, devlet büyüklerimiz ile şehitler ve vefat etmiş gazilerimizin ruhlarına Fatiha okuyup dua ettik. Ardından İstiklal Marşı'mızı seslendirdik. Katılan sporculara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.