Çankırı'da hayvanseverlerden sokak hayvanlarına mama desteği

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde hayvanseverler, sokak hayvanlarına yaklaşık 165 kilogram kuru ve konserve mama ile 70 kilogram tavuk desteği sağladı.Sokakta Kalanlar Derneği ile Gezgin Yardım ve bir grup hayvansever tarafından...

08 Mart 2022 Salı 16:00
Çankırı'da hayvanseverlerden sokak hayvanlarına mama desteği

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde hayvanseverler, sokak hayvanlarına yaklaşık 165 kilogram kuru ve konserve mama ile 70 kilogram tavuk desteği sağladı.

Sokakta Kalanlar Derneği ile Gezgin Yardım ve bir grup hayvansever tarafından düzenlenen etkinlikte, Çerkeş ilçesinde bulunan sokak hayvanlarına mama dağıtıldı.

Gönüllülerden Duygu Kurt, gazetecilere, Ankara'dan 12 kişiyle sokak hayvanlarına mama desteği için Çerkeş'e geldiklerini söyledi.

İlçedeki arazilerde ve çöplükte sokak hayvanlarına besleme yapıldığını belirten Kurt, "Sokakta Kalanlar Derneği ile dönüşte iki hasta hayvanı Ankara'ya tedavi için götürdük. İlçe Belediye Başkanı ile de temas kurduk. Bölgede yaşam alanlarının iyileştirilmesi adına başkan ile görüşme yaptık. İsteğimiz, Çerkeş'te sokak hayvanlarının yaşam alanlarının iyileştirilmesi ve kısırlaştırma merkezlerinin yapılmasıdır." dedi.

İlçedeki vatandaşlara artık yemeklerini çöpe değil, sokak hayvanlarına vermeleri çağrısında bulunan Kurt, emeği geçenlere teşekkür etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.