ÇEDAŞ ekipleri Kurban Bayramı'nda kesintisiz enerji için mesai yapacak

SİVAS (AA) - Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 1 milyondan fazla aboneye hizmet veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), Kurban Bayramı'nda tüketicilerin enerji sorunu yaşamaması için bayram boyunca sahadaki personelini 7 gün 24 saat göreve...

06 Temmuz 2022 Çarşamba 16:35
ÇEDAŞ ekipleri Kurban Bayramı'nda kesintisiz enerji için mesai yapacak

SİVAS (AA) - Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 1 milyondan fazla aboneye hizmet veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), Kurban Bayramı'nda tüketicilerin enerji sorunu yaşamaması için bayram boyunca sahadaki personelini 7 gün 24 saat göreve hazır bekletecek.

ÇEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 8 Temmuz arife gününden 17 Temmuz'a kadar sürecek bayram tatilinde yatırım kaynaklı planlı kesintileri de iptal eden şirket, kesinti sayı ve sürelerini minimum düzeyde tutabilmek için gerekli önlemleri aldı.

Bakım önceliklerini abone ve kesinti yoğunluğu kriterlerini göz önünde bulundurarak yapan ÇEDAŞ, bakım ve onarım çalışmalarını orta ve alçak gerilim hatları, trafo, aydınlatma ve panolarda yoğunlaştırdı.

Bayram tatilinde Sivas’ın Akıncılar, Suşehri, Şarkışla, Yozgat’ın Boğazlıyan, Akdağmadeni, Sorgun ve Tokat’ın Erbaa, Turhal, Zile ve Niksar ilçelerinde geçici nüfus artışına bağlı olarak mesken abone grubunda tüketimlerin artması beklenirken, ÇEDAŞ bu bölgelerde muhtemel enerji talebine karşı gerekli kesit arıtışı, yük bölümü ayrıştırma gibi şebeke çalışmalarına da ağırlık verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, 9,5 günü bulacak bayram tatilinde sanayi ve ticarethane gibi yüksek tüketimli abonelerin büyük bölümünün faaliyetlerini durduracak olması nedeniyle elektrik talebinde bir düşüş beklediklerini belirtti.

Tatil sürecinde il dışından memleketlerine gelen vatandaşlar dolayısıyla meskenlerdeki elektrik tüketimlerinde bir artış beklediklerini aktaran Kıvılcım, abonelere kesintisiz hizmet sunmak için ekiplerin göreve hazır olduğunu ifade etti.

Bayramda arıza ekibi sayısında artışa gittiklerini vurgulayan Kıvılcım, şunları kaydetti:

Bunun yanı sıra Uzaktan Kontrol ve Kumanda (SCADA) ile uzaktan besleme yapabileceğimiz istasyonlarda kesinti süresinin minimum olması sağlanacak. Bayram boyunca tüketicilerimizin olumsuz etkilenmemesi için de yatırım kaynaklı planlı kesintiler yapılmayacak. Ekiplerimize olası arızalara hızla çözüm getirebilmeleri için destek vermek amacıyla 41 sepetli araç, 146 arazi aracı ve 5 kablo test aracı uygun noktalarda müdahaleye hazır bekletilecek."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.