ÇEDAŞ, "Yılın Enleri Raporu"nun sonuçlarını açıkladı

SİVAS (AA) - Sivas, Tokat ve Yozgat’ta elektrik dağıtımını üstlenen Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), "Yılın Enleri Raporu"nun 2020 yılı sonuçlarını açıkladı.Buna göre, açıklamada yer alan veriler salgının elektrik...

26 Nisan 2021 Pazartesi 14:02
ÇEDAŞ,

SİVAS (AA) - Sivas, Tokat ve Yozgat’ta elektrik dağıtımını üstlenen Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), "Yılın Enleri Raporu"nun 2020 yılı sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, açıklamada yer alan veriler salgının elektrik tüketimine yansımasını ortaya koydu. 2019 yılında toplam 2 milyar 498 milyon kilovatsaat elektrik tüketilen bölgede, 2020 yılında bu rakam yüzde 3 artarak 2 milyar 574 milyon kilovatsaat seviyesine çıktı.

İller bazında ise tüketim eğilimindeki farklılık dikkati çekti. Elektrik tüketimi Sivas'ta yüzde 2,5 düşerken, Tokat'ta yüzde 0,6, Yozgat'ta ise yüzde 3 arttı.

Yılın Enleri Raporu'nu değerlendiren ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, 2020 sonu itibarıyla abone sayılarının 1 milyonu aştığını belirterek, "Özelleştirme sürecinin tamamlandığı 2010 yılında şirketimizin 803 bin abonesi vardı. Bu rakam aradan geçen sürede yüzde 26,6 arttı. Şirket olarak tüm abonelerimize kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti vermek için pandemi dönemi dahil aralıksız olarak yatırımlarımıza devam ettik. 2020 yılı içinde bölgemize yaptığımız yatırımların toplamı 213,05 milyon lirayı buldu. 2010-2020 arasındaki dönemde ise yaptığımız toplam yatırımların tutarı 1 milyar 27 milyon liraya ulaştı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.