Çiçekçilerde "Anneler Günü" hareketliliği

KAYSERİ (AA) - Anneler Günü dolayısıyla çiçekçilerde hareketlilik yaşanıyor.Çocukların, annelerine olan duygularını anlatmanın en etkili yolu olarak görülen çiçekler, Anneler Günü’nün en çok tercih edilen hediyesi oluyor.Gün dolayısıyla...

12 Mayıs 2018 Cumartesi 17:08
Çiçekçilerde

KAYSERİ (AA) - Anneler Günü dolayısıyla çiçekçilerde hareketlilik yaşanıyor.

Çocukların, annelerine olan duygularını anlatmanın en etkili yolu olarak görülen çiçekler, Anneler Günü’nün en çok tercih edilen hediyesi oluyor.

Gün dolayısıyla Kayseri'deki çiçekçilerde gözle görülür bir şekilde yoğunluk yaşanırken, çiçekçiler, anneler için tezgahlarında en güzel çiçekleri sergiliyor.

Kayserili çiçekçilerin tezgahlarında bulunan kırmızı ve beyaz güller, papatyalar, orkideler, menekşeler ile saksı çiçekleri müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Rengarenk çiçeklerin oluşturduğu tezgahlar, zaman zaman müşterilerin annelerini sevindirebilmesi adına yaptığı pazarlıklara sahne oluyor.

Çiçekçiler Caddesi'nde 15 yıldır çiçekçilik yapan İdris Yetimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu gibi özel günlerde en anlamlı hediyenin çiçek olduğunu ve vatandaşların yoğunlukla çiçeklere ilgi gösterdiğini söyledi.

İnsanların çiçek tercihlerinin yaşı ve kişiliğine göre değiştiğini belirten Yetimoğlu, şunları kaydetti:

"Her sene beklentimiz biraz daha artıyor ama fiyatlar değişiklik gösterdiği için geçen senelere nazaran fiyatlar biraz daha yüksek oluyor. Bundan dolayı müşterilerde biraz tedirginlik oluyor. Günümüz güzel geçiyor. İnsanların tercihleri yaş grubuna ve kişiliğine göre değişiyor. Yaşı küçük olan çocuklar, daha minyatür, daha sevecen çiçekler tercih ediyor. Hepimiz ne kadar büyüsek de annelerimizin karşısında çocuğuz. Yaşı büyük olan insanlar, daha farklı bir arayış içerisinde daha değişik, daha gösterişli annesini daha mutlu edecek çiçeği bulma yarışı içerisinde olduğunu söyleyebilirim. Genellikle orkideler talep görüyor. Gül buketleri, kutuda gül, mandevilla ve saksı çiçekleri yoğun ilgi görüyor."

Anahtar Kelimeler:
çiçekKayseriçiçekçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.