Çin ile Arap Birliği arasında veri güvenliği iş birliği girişimi başlatıldı

ANKARA (AA) - Çin ile Arap Birliği arasında veri güvenliği iş birliği girişimi başlatıldığı bildirildi.Çin Küresel Televizyon Ağının (CGTN) haberine göre, girişim, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Zhaoxu ile Arap Birliği Genel...

29 Mart 2021 Pazartesi 23:32
Çin ile Arap Birliği arasında veri güvenliği iş birliği girişimi başlatıldı

ANKARA (AA) - Çin ile Arap Birliği arasında veri güvenliği iş birliği girişimi başlatıldığı bildirildi.

Çin Küresel Televizyon Ağının (CGTN) haberine göre, girişim, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Zhaoxu ile Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hossam Zaki'nin katıldığı video konferansın ardından duyuruldu.

Ma ve Zaki görüşmede, ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Çinli bakan yardımcısı Ma, Çin'in gelişmeye ve refaha odaklanarak Arap ülkeleriyle çalışacağını söyledi.

Taraflar dijital ekonominin hızla geliştiği bir ortamda veri güvenliği iş birliği girişimlerinin özel önem taşıdığı konusunda görüş birliğine vardı.

Girişim, Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin bölgeye yaptığı ziyaretin ardından geldi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de video konferansa mesaj yoluyla katılarak anlaşmanın önemini vurguladı ve tarafları tebrik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.