Çin, Kore Yarımadası konusunda Kuzey Kore ve ilgili taraflarla çalışmak istiyor

ANKARA (AA) - Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kore Yarımadası'nda siyasi çözümün desteklenmesi konusunda Kuzey Kore ve ilgili taraflarla çalışmayı arzu ettiklerini bildirdi. Xinhua ajansının haberine göre Şi, Kuzey Kore’nin Pekin Büyükelçisi...

22 Mart 2021 Pazartesi 18:41
Çin, Kore Yarımadası konusunda Kuzey Kore ve ilgili taraflarla çalışmak istiyor

ANKARA (AA) - Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kore Yarımadası'nda siyasi çözümün desteklenmesi konusunda Kuzey Kore ve ilgili taraflarla çalışmayı arzu ettiklerini bildirdi.

Xinhua ajansının haberine göre Şi, Kuzey Kore’nin Pekin Büyükelçisi Ri Ryong Nam ve Çin Komünist Partisi Merkezi Komitesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Song Tao aracılığıyla Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüştü.

Şi, ülkesinin, Kore Yarımadası’nda siyasi çözüme bağlı kalınması, buradaki istikrarın ve barışın korunması, bölgesel barış, istikrar, kalkınma ve refaha yeni ve olumlu katkılarda bulunulması konusunda Kuzey Kore ve ilgili taraflarla çalışmak istediğini dile getirdi.

Çin ve Kuzey Kore arasındaki geleneksel dostluğun iki ülke ve halkları için kıymetli bir hazine olduğunu kaydeden Şi, Pyongyang yönetimiyle ikili ilişkileri sürdürmek, pekiştirmek ve geliştirmek için çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kuzey Kore lideri Kim de Çin ile ikili ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek konusunda halkının, partisinin ve kendisinin konumunun değişmeyeceğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.