Cumhuriyet'in 100. yılında "Sofu Okumak Sofu Dokumak" etkinliği düzenlendi

- Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde yapılan etkinliğe, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh'in eşi Le Thi Bich Tuan ile bazı milletvekilleri, bakan ve bürokrat eşleri katıldı

29 Kasım 2023 Çarşamba 17:02
Cumhuriyet'in 100. yılında

ANKARA (AA) - Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde "Sofu Okumak Sofu Dokumak" etkinliği düzenlendi.

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan etkinliğe, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh'in eşi Le Thi Bich Tuan ile bazı milletvekilleri ve bakanların eşleri katıldı.

Etkinlikte, Ankara keçisinden elde edilen tiftiğin dokunmasıyla oluşturulan sof kumaştan üretilen ürünlerin tanıtımı için defile yapıldı.

Defilenin ardından, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eşi Ayşe Tekin de Vietnam Başbakanı Chinh'in eşi Le Thi Bich Tuan'a hediye takdim etti.

Daha sonra sergiyi gezen Göktaş ve Le Thi Bich Tuan ile beraberindekiler, sergilenen parçalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Türk dokuma kültürünü yansıtan, konsepte uygun mekan ve dekor tasarımının kullanıldığı sunumda, neolitik dönem düz kesim kürklü parçalar ve büyük şallardan güncel formlara geçiş, Osmanlı dönemini yansıtan kaftan, salta işi tasarımlar ile yaka iğnesi, bakır kolye, kemer tokası gibi aksesuarlara yer verildi.

Sergi, 10 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

Öte yandan, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh'in eşi Le Thi Bich Tuan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile bir araya gelecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.