Daimi Mekanizma Toplantısı'nın 5'incisi bugün Brüksel'de düzenlenecek

06 Temmuz 2023 Perşembe 10:14
Daimi Mekanizma Toplantısı'nın 5'incisi bugün Brüksel'de düzenlenecek

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, 28 Haziran 2022'de imzalanan Üçlü Muhtıra'da tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma'nın 5. toplantısının, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in ev sahipliğinde Finlandiya ve İsveç’ten heyetlerin katılımlarıyla bugün Brüksel'de yapılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, NATO Madrid Zirvesi öncesinde Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından 28 Haziran 2022'de imzalanan Üçlü Muhtıra'da tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma'nın 5. toplantısı bugün düzenlenecek.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in ev sahipliğinde Finlandiya ve İsveç'ten heyetlerin katılımıyla yapılacak toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar katılacak.

Toplantıda, 14 Haziran'da Ankara’da düzenlenen bir önceki toplantıdan bu yana geçen sürede, Finlandiya ile İsveç’in özellikle terörizmle mücadelenin çeşitli boyutları bağlamında Üçlü Muhtıra temelinde attıkları adımlar gözden geçirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.