Dedemli Mahallesi'nin yeni yerleşkesinde yol çalışmaları tamamladı

KONYA (AA) - TOKİ tarafından Meram ilçesine kurulan Dedemli Mahallesi'nin yeni yerleşkesinde su ve kanalizasyon şebekesinden sonra yol yapım çalışmaları tamamladı.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gazetecilere yaptığı...

25 Temmuz 2021 Pazar 15:40
Dedemli Mahallesi'nin yeni yerleşkesinde yol çalışmaları tamamladı

KONYA (AA) - TOKİ tarafından Meram ilçesine kurulan Dedemli Mahallesi'nin yeni yerleşkesinde su ve kanalizasyon şebekesinden sonra yol yapım çalışmaları tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozkır Barajı'nın açılmasıyla sular altında kalacak Dedemli Mahalles'’nin yeni yerleşkesinin TOKİ tarafından Meram ilçesinde inşa edildiğini anımsattı.

Yeni yerinde Dedemli Mahallesi sakinlerinin huzuru ve rahatı için üzerlerine düşeni yapmaya devam ettiklerini kaydeden Altay, yerleşkenin su ve kanalizasyon çalışmalarının ardından yol yapım çalışmalarının da tamamladıklarını ifade etti.

Altay, ekiplerinin 10-15 metre genişliğindeki yol için 128 bin ton kazı çalışması gerçekleştirdiği bilgisini paylaşarak, "132 bin ton mıcır temini, 54 bin metre bordür, 150 bin metrekare parke, 25 bin metre yağmur suyu oluğu ve 11 bin metrenin üzerinde de yağmur suyu hattı çalışması gerçekleştirildi." diye konuştu.

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün de su şebeke çalışması yaptığını hatırlatan Altay, kanalizasyon şebekesi çalışmasını da hizmete sunduğunu vurguladı.

Altay, kısa sürede tamamlanan Dedemli Yerleşkesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.