Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı:

- "Kadınların mücadelesi başarıya ulaşmadan bizlerin demokrasi ve adalet mücadelesi başarıya ulaşmayacaktır"

08 Mart 2021 Pazartesi 17:01
Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı:

ANKARA (AA) - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kadınların hak, hürriyet ve adalet mücadelesinde yanlarında olduklarını belirtti.

Uysal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, demokrasinin hak ve hürriyetler manzumesi olduğunu vurgulayarak Demokrat Parti olarak demokrasinin işlemesi için ilk şartın "kadınların eşit hak, eşit iş ve eşit ücrete ulaşması" olduğunu ve adaletin tesisi için de "kadın haklarının korunması" gerektiğini kaydetti.

Kadın hak ve hürriyetlerinin temini ve gelişimini istinat noktası haline getirmiş Cumhuriyet değer ve kazanımlarına bağlı kalarak demokrasinin herkes için olduğuna inandıklarının altını çizen Uysal, şunları kaydetti:

"Başta şehit annelerinin, Diyarbakır'da nöbet tutan Diyarbakır annelerinin olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, en temel hakları olan yaşam hakları ellerinden alınan, cinayete kurban giden kadınları saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Kadınların mücadelesi başarıya ulaşmadan bizlerin demokrasi ve adalet mücadelesi başarıya ulaşmayacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.