DEVA Partisi milletvekilleri İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadı

- İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutunun önünde bir araya gelen milletvekilleri, basın açıklaması yaptı

18 Ekim 2023 Çarşamba 15:30
DEVA Partisi milletvekilleri İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadı

ANKARA (AA) - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) milletvekilleri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutunun önünde kınadı.

Parti adına basın açıklaması yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, dünyanın gözü önünde faili İsrail olan büyük bir dramın yaşandığını söyledi.

İsrail'in kadın, çocuk demeden savaş suçu işlediğini belirten Şahin, İsrail'in gücünü ve desteğini, özgürlük, insan hakları ve adaleti savunan Batılı ülkelerden aldığını ifade etti.

Orta Doğu'da barışın hakim olmasını arzu ettiklerini dile getiren Şahin, İsrail'e, katliam ve soykırımlarını durdurması çağrısında bulundu.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısının, insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçu olduğunu vurguladı.

Hiçbir devletin sivilleri ve yerleşim yerlerini hedef almaması gerektiğini açıklayan Yeneroğlu, Filistin'deki insanlık dramının sonlandırılması gerektiğini kaydetti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sabah saatlerinde Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'yı elçilik konutunda ziyaret ederek, dayanışma mesajı verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.