Dikimevi-Natoyolu metrosunda projelendirme çalışması tamamlandı

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş: - "Mamak'ı AŞTİ-Dikimevi arasındaki ANKARAY'a bağlayacak metro projemizi tamamlayarak bugün itibarıyla Ulaştırma Bakanlığımıza onaya sunduk"

09 Şubat 2022 Çarşamba 12:09
Dikimevi-Natoyolu metrosunda projelendirme çalışması tamamlandı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem Projesi için güzergah ve istasyon yerleşim planlarını içeren projelendirme çalışmasının tamamlandığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, EGO Genel Müdürlüğü koordinasyonunda raylı sistemin Dikimevi-Natoyolu arasındaki güzergah ve istasyon yerleşim planlarını içeren projelendirme çalışması tamamlandı.

AŞTİ ile Dikimevi arasında hizmet veren ANKARAY hattına entegre edilecek Dikimevi-Natoyolu hattının 7,4 kilometre uzunlukta olması hedefleniyor.

Tamamen yeraltından yapılması planlanan hat Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu istasyonlarından oluşacak.

Raylı sistem hattını 2026'da zirve saatlerde tek yönde 10 bin 874, 2050'de günde 691 bin 528 yolcunun kullanması öngörülüyor.

Proje, görüş alınması amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mamak'ı AŞTİ-Dikimevi arasındaki ANKARAY'a bağlayacak Dikimevi-Natoyolu metro projemizi tamamlayarak bugün itibarıyla Ulaştırma Bakanlığımıza onaya sunduk. Onay işleminden sonra Sayın Cumhurbaşkanı'nın yatırım programına almasıyla birlikte yapım ihalesine çıkacağız." ifadesini kullandı.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesince Kızılay-Dikmen metro hattı projelendirme ihalesine çıkılması için de çalışmaların yürütüldüğü bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.