Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kudüs Üniversitesi Rektörü Kishek'i kabul etti

27 Aralık 2023 Çarşamba 20:17
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kudüs Üniversitesi Rektörü Kishek'i kabul etti

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kudüs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İmad Abu Kishek'i kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Kudüs Üniversitesi Rektörü Kishek ve Kudüs Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yasir Yanılmaz ile bir araya geldi.

Erbaş, Kishek'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Orada akrabaları, komşuları, yakınları olabilir. Aslında onların akrabaları bizim akrabalarımız, onların yakınları bizim yakınlarımız. En az onlar kadar biz de Gazze, Filistin olayına çok üzülüyoruz. Her şey Allah'ın takdiriyle oluyor ve biz elimizden gelen maddi ve manevi yardımı yapmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Rektör Kishek ise, Kudüs ve Gazze bölgesinde yaşanan gelişmelerle ilgili Erbaş'a bilgi vererek, İsrail'in bölgede yaptığı saldırıların katliam niteliğinde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kudüs ve Filistin konusundaki hassasiyetini bildiklerini belirten Kishek, "Kudüs Üniversitesi olarak Türkiye'nin İslam sancağı taşıyan bir ülke olduğunu bildiğimiz için Ankara'da üniversitemiz adına bir vakıf kurduk." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.