Dünya Astım Günü

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde Dünya Astım Günü dolayısıyla resim sergisi açıldı.Hastane giriş katında düzenlenen sergisinin açılışını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Keskin, Başhekim...

16 Mayıs 2019 Perşembe 10:44
Dünya Astım Günü

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde Dünya Astım Günü dolayısıyla resim sergisi açıldı.

Hastane giriş katında düzenlenen sergisinin açılışını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Keskin, Başhekim Prof. Dr. Dilek Oğuz ile akademik ve idari personel yaptı.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Kalpaklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, dünyada yaklaşık 300 milyon astımlı hasta olduğunu söyledi.

Türkiye'de ise yaklaşık her 12-13 erişkinden ve 7-8 çocuktan birinin astım hastası olduğunu belirten Kalpaklıoğlu, "Astımın görülme sıklığı yıllar içinde giderek artmaktadır. Bu nedenle bu konuda farkındalık oluşturmak çok önem arz ediyor." diye konuştu.

Sergi, 19 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.