Dünya Temizlik Günü kapsamında "çöp toplama" etkinliği düzenlendi

- Türkiye'de 81 ilde 190 noktada eş zamanlı yapılan etkinlik çerçevesinde Ankara'da da belirlenen noktalarda binlerce çöp toplandı

19 Eylül 2021 Pazar 13:47
Dünya Temizlik Günü kapsamında

ANKARA (AA) - Ankara Kent Konseyi, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla çevre temizliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla "çöp toplama" etkinliği düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara Kent Konseyi, Dünya Temizlik Günü kapsamında, doğaya ve çevreye katkı sağlamak amacıyla gönüllülerle bir araya geldi.

Türkiye'de 81 ilde 190 noktada eş zamanlı yapılan "18 Eylül Dünya Temizlik Günü" etkinliği, Ankara Kent Konseyi Etkinlik Alanı dahil kent genelindeki 14 farklı noktada gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi, Lets Do It Türkiye, SİYAMDER, Estonya, Paraguay ve Ukrayna Büyükelçilikleri, Toplum Gönüllüleri Vakfı, OSTİM Teknik Üniversitesi ile Türk Kızılay iş birliğiyle yapılan etkinlikte, kent genelinde belirlenen noktalarda binlerce çöp toplandı.

- "Ankara'da günde 5 bin 500 ton katı atık toplanıyor"

Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için temizlik ve hijyenin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Ankara'da Kent Konseyi'nin bütün bileşenleri uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'ın desteğiyle Ankara'da 6 milyonun tek yürek olduğu bir çevre etkinliği düzenleniyor. 14 ayrı noktada binlerce bileşenimiz bugün gönüllü olarak çöp topladı. Ankara'da günde 5 bin 500 ton katı atık toplanıyor. Bu israfın olduğu kentte farkındalık oluşturmak zorundayız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.