DÜZELTME - "AYBÜ'de Şeb-i Arus töreni yapıldı" başlıklı haberimizin 3. paragrafını yeniden düzenleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

ANKARA (AA) - Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde (AYBÜ) Şeb-i Arus töreni düzenlendi.Tören, üniversitesinin Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından Milli İrade Yerleşkesi...

09 Aralık 2021 Perşembe 14:59
DÜZELTME -

ANKARA (AA) - Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde (AYBÜ) Şeb-i Arus töreni düzenlendi.

Tören, üniversitesinin Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından Milli İrade Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, törende "Üç Harfle Beş Nokta" şiirini okudu.

Törende konuşan Aydınlı, Mevlana'nın her yönüyle iyi anlaşılması gerektiğini dile getirerek, onun eserlerinin iyi bir şekilde irdelendiğinde 748 yıldır neden unutulmadığının daha iyi anlaşılacağını anlattı.

Aydınlı, törene geniş bir katılım olduğunu vurgulayarak, Mevlana'nın seslendiği bir topluluk burada onu anmak için toplandı." diye konuştu.

Sema ayin-i'nin anlam ve önemini anlatan söyleşinin ardından törende sema ayin-i şerifi icra edildi, ilahiler okundu.

Rektör Aydınlı, programa katkı verenlere plaket takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
AYBÜMevlana
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.