Eğitim Bir-Sen'den Boğaziçi Üniversitesindeki gösterilere tepki

KAYSERİ (AA) - Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Aydın Kalkan, Boğaziçi Üniversitesindeki gösterilere tepki gösterdi. Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, hukuka, kanuna ve mevzuata uygun olarak gerçekleştirilen rektör atamasını kendi...

05 Şubat 2021 Cuma 13:16
Eğitim Bir-Sen'den Boğaziçi Üniversitesindeki gösterilere tepki

KAYSERİ (AA) - Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Aydın Kalkan, Boğaziçi Üniversitesindeki gösterilere tepki gösterdi.

Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, hukuka, kanuna ve mevzuata uygun olarak gerçekleştirilen rektör atamasını kendi ideolojik saplantılarına uygun bulmayanların, algısal yöntemlerle, tepkisel söylemlerle bir eylem kapasitesi oluşturma gayretkeşliği içinde olduklarını belirtti.

Yeni atanan rektörün daha önce bir siyasi partiden aday olduğu bahanesiyle rektör olarak görevlendirilmesine karşı çıkanların, siyasi özgürlüklerden anlamadığını savunan Kalkan, eylem yapanların amaçlarının bilim değil, sadece ideoloji olduğunun, bazı hak ve özgürlükleri sadece kendilerine yakıştırdıklarının, vandallıklarından ve sürekli darbe arayışlarından açıkça belli olduğunu kaydetti.

Kabe resmini saygısızca yere atanların ve kendi öğrencilerini fişleyenlerin aradıklarını asla bulamayacağını aktaran Kalkan, milletin bu ve benzeri olayları, tezgahları basiretiyle görmekte, ferasetiyle değerlendirmekte, sabırla ve tahammülle izlemekte olduğunu vurguladı.

Kalkan, kendilerinin her zaman düşünce ve fikir özgürlüğünden yana olduklarına işaret ederek, "Mağdur olan herkesin hakkını ararız, sözcülüğünü yaparız. Fikrine katılmasak bile herkesin düşüncesini ifade etmesinden yanayız. Ülkemizde elbette insanlar demokratik haklarını kullanmalı, gösteri yapabilmeli, yürüyüşle hak arayabilmelidir ancak küresel güçlere payandalık yapanların, ipleri emperyalistlerin elinde olan kuklaların, kendini kamufle eden etki ajanlarının, milletin iradesine ipotek koymak isteyenlerin, vesayet özlemiyle her şeye teşne olanların vandallıklarını özgürlük saymak safdilliktir." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.