Eğitim Bir-Sen'den "Öğretmenlik Meslek Kanunu" talebi

KAYSERİ (AA) - Eğitim Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM gündemine getirilmesini istedi.Kalkan, sendika binasında yaptığı açıklamada, ülkede fiili olarak görev yapan öğretmen sayısının...

02 Kasım 2021 Salı 15:41
Eğitim Bir-Sen'den

KAYSERİ (AA) - Eğitim Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM gündemine getirilmesini istedi.

Kalkan, sendika binasında yaptığı açıklamada, ülkede fiili olarak görev yapan öğretmen sayısının 1 milyon 200 bini aştığını belirterek, öğretmenlerin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar her aşamayı içeren, öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir kanunun bulun8mamasının büyük eksiklik olduğunu belirtti.

Öğretmenler olarak beklentilerini açıklayan Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özlük haklarımızın tanımlanması ve geliştirilmesi, kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik ayrımının ortadan kaldırılması, resmi eğitim kurumlarındaki bütün öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesi, mesleğimizde ilerlememizi sağlayacak şekilde kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi, istihdamda güçlük çekilen bölgeler başta olmak üzere zorunlu hizmet gibi zorlayıcı dayatmalar yerine teşvik edici uygulamaların getirilmesi, eğitim kurumu yöneticiliğinin eğitim öğretim sınıfı içinde ama ikincil görev olmaktan çıkarılarak müstakil bir kadro olarak düzenlenmesi, yöneticilik süreçlerine geçiş ve statüsü ile bu pozisyonlardaki mali, özlük ve sosyal hakların da mutlaka meslek kanununda tanımlanması gerekir. Resmi veya özel öğretim kurumu ayrımı yapmaksızın bütün öğretmenleri kapsayan bir meslek kanunu hayata geçirilmeli."

Kalkan, 24 Kasım'da öğretmenlere verilebilecek en büyük müjdenin, özlük haklarını koruyup geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, uğradıkları şiddeti önleyecek, sorunlarına çözüm üretecek ve mesleklerinin itibarını hak ettiği yere taşıyacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM gündemine getirilmesi olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.